Home | Flevoland | Terugblik op vermissing Michael van Dijk

Terugblik op vermissing Michael van Dijk

Font size: Decrease font Enlarge font
Terugblik op vermissing Michael van Dijk

Luttelgeest - De politie in Flevoland is vanaf woensdagmiddag 1 Februari opzoek geweest naar Michael van Dijk, een tienjarig jongen uit Luttelgeest. In de buurt van de Lange Brink werd een grote zoekactie opgezet.

Michael van Dijk is rond twee uur s'middags van huis vertrokken maar werd rond vier uur vanmiddag voor het laatst gezien in de Ruiterstraat in Luttelgeest. Zowel in het dorp als in het watergebied om Luttelgeest heen wordt gezocht. Het kan namelijk zijn dat het jongetje zich op het ijs heeft begeven. er lag ijs op het water en dat kan een bepaalde aantrekkingskracht hebben op kinderen. Daardoor hebben we hier wel steeds heel serieus naar gekeken.’ meld Sven van den Burg van politie Flevoland.  De hulpdiensten hebben woensdagavond rond om de ijsbaan gezocht omdat Michael daar aan heet speelen was er zou zijn weggestuurd. Gezien het feit dan Michael daar is geweest moest worden uitgesloten worden of Michael daar niet onder het zou bevinden.

De brandweer zocht met speciale meetapparatuur in kanalen en sloten in de omgeving van Luttelgeest naar Michael. Er waren ook geen concrete aanwijzingen dat hij in het water zou liggen. Het bos en het buitengebied als putten en de tuinen van inwoners van Luttelgeest werden uitgekamd. De politie heeft reddingshonden de Mobiele Eenheid en een politie helikopter ingezet. Michael van Dijk werd op 1 Februari rond zes uur officieel als vermist opgegeven. AmberAlert werden savonds rond 22:00 uur geactiveerd gezien de tijd dringde voor Michael van Dijk. Tientallen agenten, ME’ers, speurhonden, brandweermannen en vrijwilligers hebben tevergeefs naar Michael gezocht. Er werd donderdagochtend onder andere opnieuw gezocht in de Luttelgeester Vaart. Een medewerker van Rijkswaterstaat zei luchtbelletjes te hebben gezien in een wak. Na enkele uren zoeken is er besloten de zoekactie op het ijs te staken.

Zondagochtend zijn we om acht uur weer begonnen met zoeken er was er nog geen indicatie waar we concreet moesten gaan zoeken. We hebben een groot gebied afgezocht toch kwam er een vraag van of we niet eens richten de brug moesten gaan zoeken. Ten tijden van de vermissing werkten een aantal gemalen nog en onbekend was hoe de stroming zou staan. Bij de gemnalen werden netten gespannen.  De marineduikgroep zag ‘iets’, terhoogte van de brug dat bepaalde vragen opriep. Vervolgens hebben ze hem rond 09:00 uur zondagochtend gevonden op de bodem van de vaart.’ Als iemand te water is geraakt, is dat een onnatuurlijke dood en dan wordt er altijd een schouw verricht. Die schouw door een arts heeft inmiddels plaatsgevonden. Er wordt nu onderzocht hoe hij te water is geraakt en wat daarvan de oorzaak is geweest. We gaan op dit moment uit van een noodlottig ongeval. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf, maar het onderzoek is nog niet klaar. We willen namelijk precies weten wat er gebeurd is

De zoekactie heeft veel mensen beziggehouden. Het peloton ME heeft met 60 tot 70 man alles doorzocht, tientallen politiemensen, mensen van de brandweer, inwoners van Luttelgeest, Staadsbosbeheer heeft het Kuinderbos uitgekamd. Er zijn speurhonden en reddingshonden ingezet. Het was een hele omvangrijke operatie, waarbij het hele dorp intens heeft meegeleefd en meegeholpen.’ Ook via sociaal media Twittter werden de inwoners als belangstellende die de vermissing op de voet volgden op de hoogte gehouden.

Hulplijn Michael van Dijk

Mensen die, naar aanleiding van de vermissing en vondst van Michael van Dijk, geestelijke zorg nodig hebben vanwege persoonlijke nood kunnen bellen met het Algemeen Maatschappelijk Werk, telefoon 0527-630300.

Subscribe to comments feed Comments (5 posted)

avatar
serviced apartments singapore 28/02/2012 14:01:01
It's important to know where you're heading in life. amazing page indeed. thanks!
avatar
badeværelse århus 24/02/2012 21:55:29
Really nice and interesting post. I was looking for this kind of information and enjoyed reading this one. Keep posting. Thanks for sharing.
avatar
Anlægsgartner Lyngby 23/02/2012 16:06:05
The connections that you make early in your career will take you far. After 20 years it is still true for me. This has been true regarding companies I worked for and those I worked with. All you have written is excellent advice.
avatar
Anlægsgartner Lyngby 23/02/2012 14:36:56
games play an essential role to maintain our health. Games are as important for a body as food is for brain.This article deals with games.
avatar
Gartner Hellerup 22/02/2012 15:14:34
You must know by now, your article goes to the nitty-gritty of the subject. Your clarity leaves me wanting to know more. Just so you know, i will immediately grab your feed to keep up to date with your online blog. Sounding Out thanks is simply my little way of saying great job for a remarkable resource. Accept my nicest wishes for your next post.
total: 5 | displaying: 1 - 5

Post your comment

Please enter the code you see in the image:

Captcha
  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Tagged as:
No tags for this article
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.6